Begrunnelse - Lubesnake

Det hele startet som en idé hjemme i garasjen. Med egen erfaring, og en livslang interesse for lastebil, har gründeren funnet en ny og enklere metode for smøring av svingskiven på en semitrailer. Løsningen er en 1,4 meter lang pølse med 330 gram høykvalitets spesialtilpasset svingskivefett pakket inn i biologisk nedbrytbart materiale. Søknaden om patent er godkjent av det norske Patentstyret og videreført i 162 land. Produksjonen er godt i gang, og produktet distribueres gjennom Univar sitt forhandlernett.

Play Video

Bruk av produktet er tidsbesparende og bidrar samtidig til et bedre arbeidsmiljø for sjåføren. Manglende smøring av svingskive påvirker kjøreegenskapene til en trailer. Regelmessig bruk av produktet vil dermed øke sikkerheten for alle som ferdes langs veien.

Stipendet skal nå brukes til å utvide produksjonsteknikken i Steinkjer, hvor målet er å skape lokale arbeidsplasser. Det synes vi er helt fantastisk.

Les mer om Lubesnake her: http://lubesnake.com

Styret for Steinkjer Handverk- og Industriforenings Stiftelse har tildelt stipendet for år 2019 på kr 100.000 til Tore Jenssen for utviklingen av Lubesnake