Begrunnelse - Design Diablo

Vinneren av årets stipend driver eget glassverksted i Steinkjer med produksjon og salg av smykker og forskjellige glassarbeider. Virksomheten er bygget opp fra grunnen av. Maskiner og annet utstyr som kreves for å lage produktene er anskaffet etterhvert som salget har gitt økonomisk grunnlag for investeringer.

Smykkene og de øvrige glassarbeider som årets vinner lager har etter hvert fått et økende geografisk marked og distribueres nå til butikker rundt om i hele landet for videresalg. Nylig er det også inngått avtale med en importør i Sverige som har et landsdekkende selgerkorps. Denne avtalen gir håp om ytterligere vekst.

Den jevne salgsøkningen krever stadig større produksjonskapasitet og vil etter hvert gi arbeid til flere personer i verkstedet i Steinkjer.

Vinneren har konkrete planer om videreutvikling av sin kunnskap innen glassarbeider og glasskunst, og ønsker å tilegne seg nye ferdigheter i internasjonale miljø. I sin søknad har vinneren redegjort for sine planer om å benytte stipendet til et opphold i Tyskland.

Styret for Steinkjer Håndverk- og Industriforenings Stiftelse har tildelt stipendet for år 2005 til Torild Dahle.